In menig huishouden staat tegenwoordig een kast vol met chemische producten die ernstig vervuilend zijn voor het milieu.
Daarom heeft Zuivere zeep heeft een missie = Heel Halderberge gebruikt milieuvriendelijk en zuinige zeepproducten die ons milieu niet schaden. Deze producten worden met liefde gemaakt en ontwikkeld voor de consument. Zuivere zeep houdt niet van verspilling en het hele bedrijf is zoveel mogelijk gebaseerd op het no waste principe. Je koopt nieuwe zeep maar levert je oude flessen gelijk in. Zo is Zuivere zeep zelf verantwoordelijk voor het afval en het recyclen ervan. Zuiver zeep koopt daarom groot in, zodat verpakkingen worden verminderd.

Zuivere zeep wil daarmee een positieve impact hebben. Gewoon terug naar de oude middelen die niet schadelijk zijn voor het milieu. Dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait. Zuivere Zeep vindt dat ondernemen transparant moet zijn, daarom vind je de grondstoffen die gebruikt worden goed uitgelegd op de site. De winst uit het bedrijf wordt voor een deel geïnvesteerd in het ontwikkelen van nieuwe duurzame producten om een totale productlijn op te bouwen.

Zuivere Zeep is niet gericht op maximale winst maar eerder op de maatschappelijke missie, binnen gemeente Halderberge. Daarvoor zijn we ook in dialoog met klanten, inwoners en anderen ondernemers. Zo zal Zuivere Zeep de besluitvormingen binnen de bedrijfsvoering en uitbreiding van het assortiment daarop baseren en niets produceren waar geen vraag naar is. Producten kunnen tegen een meerprijs worden thuisbezorgd, maar alleen in Halderberge om zo positief bij te dragen aan de vermindering van CO2. 

Sommige hebben minder te besteden als een ander, maar dat is voor Zuivere zeep geen reden om niet zuiver te wassen. Daarom kun jij de zeep gewoon krijgen in ruil voor een wederdienst voor Zuivere Zeep of eventueel een andere ondernemer in het netwerk van Zuivere Zeep. Dit is dan binnen de grenzen van de gemeente. Daarbij hebben we oog voor jouw kwaliteiten en wil zuivere zeep maatschappelijk ondernemen.

Producten Zuivere Zeep
Wasmiddelen, schoonmaakproducten en zepen van Zuivere Zeep bestaan uit volledig natuurlijke middelen die absoluut niet schadelijk zijn voor het milieu. In het wasmiddel wordt bij voorbeeld gemaakt met oude traditionele middelen die bestaan uit plantaardige oliën. Natuurlijk gronsstoffen hebben en zaken uit de natuur. Bijvoorbeeld door het gebruik van zuiveringszout, een puur zuiver stof is die veilig is voor TECH (technisch gebruik) FEED (gebruik voor vee) en FOOD (gebruik voor voeding).