Iets zien is iets anders als de kunst van het kijken

Dwalend, slenterend en struinend van het ene gebied naar het andere om te voelen en te beleven in onze natuur.
In een goede foto komt techniek, kunst en natuur samen. Het raakt en ontroert je vaak. Natuur is geen kunst op zich.
Maar op zoek naar natuur wat kunst kan worden is super leuk. Als je het wilt zien, is het zo mooi. Het is een kunst om in de foto te laten zien wat jij zag in je onderwerp.

Anita legt haar onderwerpen vast met veel geduld, probeert sfeer en stemmingen die je niet kan vasthouden door de vlugheid van de tijd vast te leggen in haar foto's. Ze probeert de beelden tot stilstand te brengen, zodat ze er later nog eens van kan genieten. De foto's behoeven geen toelichting als je ze ziet.

Haar specialiteit is macrofotografie, maar ze interesseert zich voor meerdere soorten en is nog lang niet uitgegroeid en gaat geen uitdaging uit de weg. Ze werkt graag met minimale scherptediepte en voorziet al haar foto's van een eigen unieke sfeer. Zo maakt ze meestal schilderachtige tafereeltjes die haar fotografische stijl typeren. Ze zoekt voortdurend naar nieuwe mogelijkheden om een onderwerp te fotograferen. Zij gebruikt hiervoor haar intuïtie, creativiteit en laat haar fantasie rijkelijk stromen. Haar foto's bewerkt ze zelden haar foto's, in de nabewerking zoekt zij de verfijning.

Macro en close-up

Landschappen

Creatief

Dieren in de natuur