als je elkaar beter leert kennen.....

Gek op creëren, creativiteit en fotografie uiteraard. Eerlijk en gedreven, vol met idealen maar met een behoorlijke dosis empathie. Om te ontspannen vind ik het heerlijk om de "natuur" te schilderen met mijn camera, kunst te kijken en mezelf te ontwikkelen.
In mijn foto's verbind ik techniek, natuur en invloeden uit de kunst om sfeervol te fotograferen. Naast mijn baan als fotograaf ben ik werkzaam als ZZP verpleegkundige. Altijd in verbinding met mensen en op zoek naar hun eigenheid. Fotograferen is spelen met licht. Licht dat voor het menselijk oog het zichtbare deel van het spectrum is. We zien de mooiste kleuren omdat er licht is.

Maar het woord licht betekend ook inter-dimensionale waarheid. Dat staat voor elke vorm van bestaan, zichtbaar of niet zichtbaar. Hoe zwak elk lichtje is in de mens ook is, het mag er zijn!  Als je goed zoekt vind je altijd de "lichtjes" in de mens........

We zien het alleen niet allemaal altijd even scherp. Dat heeft te maken met eigen interpretatie en de manier waarop we kijken door onze eigen ervaringen. We hebben regelmatig al een oordeel klaar en mogelijk is de toon dan gezet na een eerste indruk.

Het inzoomen na de eerste indruk, ontdek dat er veel meer in de mensen zit, als we op het eerste gezicht zien. Het is in mijn ogen universele liefde. Dat ontdekken is een prachtige reis en je leert tevens veel over jezelf. Graag zoek ik naar jou in de workshops naar wie jij bent. Want ieder deel van de creaties die je maakt zijn een deel van jezelf. En steeds is elke stap die je maakt perfect op dat moment, ieder op zijn eigen manier. Weet dat ik je graag help om sfeervol te fotograferen en anders te denken over fotografie.

"Dank je Anita. Ik had geen betere leraar kunnen hebben.
  En dat op meerdere niveaus. Dank dat je bent wie je bent."
  Raina uit Amsterdam

Mijn inspiratie komt veelal uit de natuur. We zijn er letterlijk mee verbonden. Natuur werkt als een ‘vluchtheuvel’ voor de geest.
Heerlijk om er te onthaasten en jezelf te resetten.
Natuur leer je beter te begrijpen als je kennis ontwikkeld over de processen en fenomenen daarin. Een klein beetje groen is vaak al verrassend en heeft invloed op mensen. Er is zoveel om je over te verwonderen.

Mijn workshops spelen vooral af in de natuur. Natuur vind ik belangrijk en zet me er graag voor in. Inmiddels door ervaring overtuigd dat we zelf op moeten staan voor natuurbehoud. Want hedendaags wordt natuur dezer dagen beschermd met wetten en regels. Of dat genoeg is weet ik niet en betwijfel ik ten zeerste! Daarom kan ik me niet anders als in zetten voor wat me dierbaar is. Om de natuur in mijn omgeving mede te beschermen en te ontwikkelen.  www.hetgastelslaag.nl


Natuur doet wat met mensen en is goed voor de gezondheid. In mijn werk als verpleegkundige werk ik met een doelgroep in de zorg die vaak niet meer zelfstandig naar buiten kan. Uit ervaring weet ik dat de leefwereld van de kwetsbare oudere wordt erg bepaald door hun leefomgeving. Deze ouderen zouden juist meer in de natuur moeten zijn.

Natuur heeft een toegevoegde waarde voor het welzijn van mensen, ook voor ouderen mensen met dementie. Maar helaas gaat dat niet altijd meer. Mensen met dementie hebben daarnaast een stimulerende en rustige leefomgeving nodig.
Van elke workshop doneer ik een bedrag. Om zo te zorgen dat er steeds meer natuur aan de muur verschijnt in instellingen met kwetsbare ouderen, wat zorgt voor mooie rustpuntjes in hun leven.

De creatieve mens volgt niet het platgetreden pad. Hij gaat uiteindelijk zijn eigen weg, hij onderzoekt de jungles van het leven. ~Osho~

Ik voel me verbonden met mensen en het gebied waar ik woon. Mijn eigen passie vormde in dit geval het startpunt van mijn super leuke ondernemersreis. Het beginnen aan iets en het niet weten inspireert me enorm.
Het voedt mijn hoofd en hart. Om nog meer gevoel en verbondenheid met het gebied waar ik woon te krijgen heb ik me aangesloten bij Waterpoort. Zo kwam ik tot ontdekking hoeveel prachtige verhalen er verscholen liggen in het gebied.
De verhalen van de gebieden zitten verweven in mijn workshops en fotografiedagen. Ik deel deze verhalen graag met jou. www.waterpoortwerkt.nl

Ook gek op ontdekken......Foto's, verhalen, muziek,  schilderijen,..... En uiteindelijk mijn Fotokunst.
De kunst is er voor mezelf om de vaart erin te houden, mijn creativiteit nog meer te stimuleren en steeds maar weer opnieuw inspiratie te vinden. Ik ben overtuigd dat inspiratie voor iedereen anders werkt. Maar een ding weet ik zeker... je moet dingen zien, horen voelen, ruiken en je brein blijven prikkelen. Als je jezelf wilt ontwikkelen is het een kunst om gelijkgestemden te vinden. Dat werkt en helpt je verder! Wil je weten waar ik mijn expertises en kwaliteiten ook nog inzet kijk dan eens op www.herinneringenmaken.nl

Liefs Anita

Volg me op mijn Facebook pagina