voeding voor mijn hoofd en hart......

Gek op creëren, creativiteit en fotografie uiteraard. Eerlijk en gedreven met een behoorlijke dosis empathie. Ik vind het heerlijk om de "natuur" te schilderen met mijn camera. In mijn foto's verbind ik techniek natuur en kunst om sfeervol te fotograferen. Naast mijn baan als fotograaf ben ik werkzaam als ZZP verpleegkundige. Altijd in verbinding met mensen en op zoek naar hun licht. Fotograferen is ook spelen met licht. Licht dat voor het menselijk oog het zichtbare deel van het spectrum is. We zien de mooiste kleuren omdat er licht is.

Maar het woord licht betekend ook inter-dimensionale waarheid. Dat staat voor elke vorm van bestaan, zichtbaar of niet zichtbaar. Hoe zwak elk lichtje is in de mens ook is, het mag er zijn!  Als je goed zoekt vindt je altijd het de lichtjes in de mens........We zien het alleen niet allemaal even scherp. Dat heeft te maken met eigen interpretatie en de manier waarop we kijken door eigen ervaringen. We hebben vaak al gauw een oordeel klaar en mogelijk is de toon dan gezet na een eerste indruk.

Het inzoomen op de eerste indruk zit er veel meer in de mensen als we op het eerste gezicht zien. Het is in mijn ogen universele liefde. Dat ontdekken is een prachtige reis en leert tevens vaak veel over jezelf. Ik gebruik het in mijn workshops en als ik mensen beter leer fotograferen. Graag zoek naar jou en wie jij bent. Want ieder deel van jouw creaties is een deel van jezelf. En steeds elke stap die je maakt is perfect op zijn eigen manier. Weet dat ik je graag help.

"Dank je Anita. Ik had geen betere leraar kunnen hebben.
  En dat op meerdere niveaus. Dank dat je bent wie je bent."
  Raina uit Amsterdam

Mijn inspiratie komt veelal uit de natuur. We zijn er letterlijk mee verbonden. Natuur werkt als een ‘vluchtheuvel’ voor de geest.
Heerlijk om te onthaasten en jezelf te resetten.
Natuur leer je beter te begrijpen als je kennis ontwikkeld over de processen en fenomenen daarin. Een klein beetje groen is al verrassend en heeft invloed op mensen. Er is zoveel om je over te verwonderen.

Mijn workshops spelen vooral af in de natuur. Inmiddels door ervaring overtuigd dat we zelf op moeten staan voor natuurbehoud. Want hedendaags wordt natuur dezer beschermd met wetten en regels. Of dat genoeg is weet ik niet en betwijfel ik! Daarom kan ik me niet anders als in zetten voor wat me dierbaar is.  Om de natuur in mijn omgeving te beschermen en te ontwikkelen.  www.hetgastelslaag.nl


Natuur doet wat met mensen en is goed voor de gezondheid. In mijn werk als verpleegkundige werk ik met een doelgroep in de zorg die vaak niet meer zelfstandig naar buiten kan.  Uit ervaring weet ik dat de leefwereld van de kwetsbare oudere wordt erg bepaald door hun leefomgeving. Deze ouderen zouden juist meer in de natuur moeten zijn.

Natuur heeft een toegevoegde waarde voor het welzijn van mensen, ook voor ouderen mensen met dementie. Maar helaas gaat dat niet altijd  meer. Mensen met dementie hebben daarnaast een stimulerende en rustige leefomgeving nodig.
Van elke workshop doneer ik een bedrag.  Om zo te zorgen dat er steeds meer natuur aan de muur verschijnt in instellingen met kwetsbare ouderen, wat zorgt voor mooi rustpuntjes in hun leven.

De creatieve mens volgt niet het platgetreden pad. Hij gaat uiteindelijk zijn eigen weg, hij onderzoekt de jungles van het leven. ~Osho~

Ik voel me verbonden met mensen en het gebied waar ik woon. Mijn eigen passie vormde in dit geval het startpunt van mijn super leuke ondernemersreis. Het beginnen aan iets en het niet weten inspireert me enorm.
Het voedt mijn hoofd en hart. Om nog meer gevoel en verbondenheid  met het gebied te krijgen heb ik me aangesloten bij Waterpoort. Zo kwam ik tot ontdekking hoeveel prachtige verhalen er verscholen liggen in het gebied.
De verhalen van de gebieden zitten verweven in mijn workshops en fotografiedagen.  Ik deel deze verhalen graag met jou. www.waterpoortwerkt.nl

Ook nog gek op ontdekken......Foto's, verhalen, muziek,  schilderijen,..... En uiteindelijk kunst.
De kunst is er voor mezelf om de vaart erin te houden, creativiteit te stimuleren en steeds maar weer opnieuw inspiratie te vinden. Overtuigd dat inspiratie voor iedereen anders werkt. Maar een ding weet ik zeker... je moet dingen zien, horen voelen, ruiken en je brein blijven prikkelen. Als je jezelf wilt ontwikkelen is het een kunst om gelijkgestemden te vinden. Dat werkt en helpt je verder!

Liefs Anita

Voor leuke korte tips over fotografie en elke week een challenge ga je naar mijn Facebook pagina