Over Anita

Gek op creëren, creativiteit en fotografie uiteraard. Eerlijk en gedreven met een behoorlijke dosis empathie. Ik vind het heerlijk om de "natuur" te schilderen met mijn camera en met woorden. Naast mijn baan als fotograaf ben ik werkzaam als verpleegkundige. Altijd in verbinding met mensen en op zoek naar hun licht.

Fotograferen is ook spelen met licht. Licht dat voor het menselijk oog het zichtbare deel van het spectrum is. We zien de mooiste kleuren omdat er licht is.
Maar het woord licht betekend ook inter-dimensionale waarheid. Dat staat voor elke vorm van bestaan, zichtbaar of niet zichtbaar. Hoe zwak elk lichtje is in de mens ook is, het mag er zijn!  Als je goed zoekt binnen mensen zie je altijd dat licht..... We zien het niet altijd even scherp.

Dat heeft te maken met onze eigen interpretatie en manier waarop we kijken door eigen ervaringen. We hebben gauw een oordeel klaar en mogelijk is de toon gezet na een eerste indruk. Maar kun je dat loslaten en inzoomen op de mens die voor je staat, dan vindt je zeker licht. Ik noem het universele liefde. Ik deel graag en makkelijk al mijn inzichten met jou. Inzichten over fotografie die ik opgedaan heb zodat ik een stevige visie op het fenomeen kon ontwikkelen. Daar kan ik jou helpen te ontwikkelen. Het is een prachtige reis van ontdekken en leren."Dank je Anita. Ik had geen betere leraar kunnen hebben. En dat op meerdere niveaus. Dank dat je bent wie je bent."
Raina uit Amsterdam

Ik haal veel inspiratie uit de natuur. We zijn er letterlijk mee verbonden. Natuur werkt als een ‘vluchtheuvel’ voor de geest. Natuur leer je beter te begrijpen als je kennis ontwikkeld over de processen en fenomenen daarin.
Een klein beetje groen is al verrassend en heeft invloed op mensen. Er is zoveel om je over te verwonderen.

Mijn workshops spelen vooral af in de natuur. Inmiddels zelf overtuigd dat we zelf op moeten staan voor natuurbehoud.
Natuur wordt dezer dagen beschermd met wetten en regels. Of dat genoeg is weet ik namelijk niet! Ik zet me dus in om de natuur in mijn omgeving te beschermen en te ontwikkelen.


Natuur doet wat met mensen en is goed voor de gezondheid. Ik werk met een doelgroep in de zorg die vaak niet meer zelfstandig naar buiten kan. Deze ouderen zouden juist meer in de natuur moeten zijn.
Natuur heeft een toegevoegde waarde voor het welzijn van mensen, ook voor ouderen mensen met dementie.

Uit  ervaring weet ik dat de leefwereld van de kwetsbare oudere wordt erg bepaald door hun leefomgeving. Mensen met dementie hebben een stimulerende en rustige leefomgeving nodig. Na elke workshop die ik organiseer leg ik vijf euro opzij. Om zo jaarlijks enkele natuurfoto's te schenken aan een afdeling in de zorg waar demente ouderen wonen. Zodat ze prettige prikkels aan de muur ervaren.De creatieve mens volgt niet het platgetreden pad. Hij gaat uiteindelijk zijn eigen weg, hij onderzoekt de jungles van het leven. ~Osho~

En steeds maar weer is er opnieuw iets te ontdekken......Foto's, schilderijen, verhalen, muziek enz.... En kunst.
De kunst is er voor mezelf om de vaart erin te houden, creativiteit te stimuleren en steeds maar weer opnieuw inspiratie te vinden. Overtuigd dat inspiratie voor iedereen anders werkt. Maar een ding weet ik zeker... je moet dingen zien, horen voelen, ruiken en je brein blijven prikkelen. Het is een kunst is om gelijkgestemden te vinden. Dat is wat werkt!

Tot slot nog een leuke anekdote die mij in ieder geval aanspreekt en in mijn beleving alles met creativiteit te maken heeft;
"logica brengt je van A naar B maar verbeelding brengt je overal." Dat moet je vooral toepassen als je fotografeert ;-)

Anita

Voor leuke korte tips over fotografie en elke week een challenge ga je naar mijn Facebook pagina