Reviews masterclass macro

"Zeer tevreden over de kennis die ik mocht ontvangen en de kwaliteit van de cursus. Hij voldeed aan mijn verwachtingen. Sterke punten in de cursus waren de diepgaande kennis van Anita over macrofotografie. Ze heeft een leuke spreekstijl en heeft overtuigend vermogen om goed te presenteren en zich uit te drukken. Een tip voor Anita is om toch de theorie niet te lang laten duren voordat je de praktijk in gaat om te oefenen zodat mogelijke onduidelijkheden gelijk getackeld kunnen worden. De cursus heeft me veel technische vaardigheden gebracht, meer kennis over macrofotografie en hoe ik sfeer kan opzoeken met mijn lens."
De cursus is echt aan te bevelen aan anderen die zich willen bekwamen in macrofotografie."
Fraciose Moreels uit België

Cursusjaar 2019

"Ik ben ook zeer tevreden over de kennis die ik ontvangen heb. De verwachtingen zijn helemaal voldaan dus omschrijf ik de kwaliteit van je macrocursus als goed.
Jouw passie, enthousiaste uitleg is eens sterk punt van je. Je springt eruit met je cursus omdat de cursus verspreid is over een langere periode waardoor je ook echt het leerproces kunt doormaken en kunt oefenen ( zowel thuis als op de praktijkdagen) Het meest is me bijgebleven dat ik achter technieken kwam; zoals spelen met het lensvlak, het leren creëren van laagjes en hoe je zachte sfeer aan kunt brengen in de foto's. Je leerde me zoeken naar mijn eigen stijl en meer op gevoel te fotograferen en zeker van de standaard instellingen af te geraken.  De reisafstand vond ik nadelig.
Ik zou gelijk weer een cursus bij je af nemen als je dichter in mijn buurt les kon geven."
Nathalie Lauwen uit Rosmalen


"Ik ben tevreden met de kennis overdracht en de kwaliteit van de cursus. De cursus heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan. Ik beveel deze cursus dan ook aan aan anderen. Je geeft duidelijke uitleg. Er is veel theorie maar zou persoonlijk iets mee praktijklessen hebben. Mijn tips is dan ook een extra praktijkles in te lassen omdat in die lessen alles veel duidelijker wordt. Het was super gezellig en we kregen een prachtige map. Sommige onderwerpen zijn moeilijk zoals insecten fotograferen, die zijn voor mij nog steeds een struikelblok. Maar ik ontving info over dubbele belichting, dat ging super. Daar heb ik thuis veel mee geoefend.
Ik zal zeker in de toekomst nog een keer een cursus bij je af nemen."
Lydia Broos uit Stampersgat

"Ik ben tevreden over de kennis die ik ontvangen heb en ben tevreden over de kwaliteit van de cursus. Er was prettige en duidelijke uitleg. De cursus bracht me praktische tips om meer sfeer te maken in mijn foto en te focussen op compositie. Voor mij mochten de praktijklessen zeker meer zijn zodat ik meer kon oefenen in de praktijk. Dat is dan ook mijn tip voor je. Om die reden voldeed de cursus aan een deel van mijn verwachtingen."
Marian Muller uit Sprundel

 "Zeer tevreden over de kennis die ik ontvangen heb. De kwaliteit van de cursus is goed en heeft voldaan aan de verwachtingen en ik beveel de cursus zeker aan voor anderen. De sterkste punten was de combinatie van theorie en praktijk al zou ik ook voor 3 praktijkdagen gekozen hebben. Ook zouden er voor mij persoonlijk meer huiswerkopdrachten gegeven mogen worden. De lessen waren erg gezellig leerzaam en leuk. Ik ga nu er echt op uit met mijn macrolens, ik heb genoeg bagage om aan de slag te gaan.
Ik heb nu inzage hoe de macrolens werkt in combinatie met je camera. De techniek, wijze van scherpstelling, scherptediepte, hoe je sfeer maakt en over compositie. Doordat je langere tijd intensief bezig bent met macrofotografie beklijft de theorie en de praktijk beter."
Marja Bax uit Middelburg"Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit van de cursus en de kennis die ik ontvangen heb. Hij voldeed helemaal aan mijn verwachtingen. De praktijkworkshops waren super, daar heb ik veel geleerd en de theorie kijk ik nog vaak na. De map was wel te klein! Het was uiteraard ook nog heel gezellig altijd :-)
Het meeste wat me bijgebleven is, dat de techniek simpel uitgelegd werd, je me leerde om mijn creativiteit zelf te zoeken en net zolang bezig te zijn tot het een goede foto werd. Je bracht me een andere kijk op dingen en ik ontwikkelde het lef om uit te proberen."
Esther Goossens van Schaik uit Antwerpen

cursusjaar 2018

"Tevreden met de kennis en de kwaliteit van de cursus. Ik zou de cursus aan willen raden aan anderen en zou weer een cursus bij je doen. Hij voldeed aan al mijn verwachtingen. Er was veel individuele aandacht en duidelijk uitleg. Ik kocht zelf wel een andere multomap, die was te klein. De praktijkles vond ik super zodat we het geleerde veel konden oefenen.
Ik heb anders leren kijken in je cursus"
Erika Ripzaad uit Dongen

"Zeer tevreden over de kennis die ik ontving over mijn camera en er mee om te gaan in de praktijk. Helemaal voldaan aan mijn verwachtingen. Het is aan te bevelen voor anderen die willen leren over macrofotografie. Je aparte kijk en creativitiet is anders als anders maar het hielp mij ook durven doen. Mooi dat je leert om goed om te gaan met de natuur en je ons voorhoud om vooral onszelf te zijn en je eigen weg te zoeken in de fotografie en jouw foto te maken. Anders en doen is het het meest bijgebleven. :-)
Aan te raden! Minpunt: De map."

Sas Jansen uit  Stellendam