De kracht van online leren....

Er is een heleboel te zeggen over leren.... Ik heb altijd gezegd dat leren in de praktijk de beste leerschool is.

Dat klopt in zekere zin helemaal. Ik doe geen uitspraken waar ik zelf niet achter sta.  Je volgt een basiscursus en start. Maar je strandt omdat blijkt dat je de stof nog niet helemaal goed begrepen hebt, je probeert het overal te vragen hoe het werkt maar het demotiveert je en je camera belandt in de kast. Het sluimert in je en je wilt toch voorbij het kiekje komen.

Dat wilde ik ook, foto's van betekenis  maken toen ik begon. Ik keek op tegen die fotografen die blijkbaar gelijk wisten wat ze moesten doen voor een mooie foto. Hup knip..... en daar was die prachtige sfeervolle foto. Ze wisten blijkbaar precies welke stap ze moesten zetten met hun camera. Het leek een Utopia.

Ik startte ook door zomaar wat te doen en hoe vaak twijfel je dan niet over een foto? Of je zoekt een vraagbaak en wil vaker en meer feedback omdat je foto's wilt maken van betekenis, die je iets doen. Het volgen van meerdere workshops om te groeien en te ontwikkelen is ook waardevol en je leert steeds wat bij. Je krijgt feedback op enkele van je foto's en dan...... stopt het weer.

Je gaat later wederom zelf op pad om het geleerde in praktijk te brengen. Maar dan rijzen algauw weer twijfels, is deze foto het nu of had ik hem kunnen verbeteren? Je zoekt wederom feedback. Plaats je je foto op sociaal media dan ontvang je vaak een persoonlijk visie van die ander soms positief maar ook vaak zo dat je er niets mee kunt. En dat is het moment dat je je afvraagt of je zo verder komt?

Je zoekt eigenlijk een andere manier om meer en continu te leren. Je wilt mooie sfeervolle foto's maken en uiteindelijk je eigen visie gaan vormen. Daar is online leren echt een uitkomst. Het zorgt dat je met de theorie aan de gang blijft doordat het vaker herhaalt wordt zodat het meer ingeprent wordt in je systeem.

Het is dus ook geen verassing dat ik zelf het fenomeen online leren ook onderzocht heb. Ik wil niets liever dan dat mensen goed leren fotograferen of een leuke en ook vooral duurzame manier. Dat is ook belangrijk in mijn ogen. Maar online leren en op een platform en alleen filmpjes kijken is eenzijdig en bijna saai. Maar het is juist fijn leren in een cultuur waarin je pertinent ontwikkeld, waar je steeds bijna direct nieuwe, gerichte adviezen krijgt en dit zo weer direct kunt toepassen in de praktijk. Dat werkt en maakt het ook juist heel persoonlijk!

Dat is mijn visie op leren, waardoor je ook nog leert door interactie met elkaar. Het stellen van vragen en kennisdelen is continue is een essentieel onderdeel van leren. Het voldoet aan een wens om steeds stapje voor stapje beter te worden met jouw foto's, terwijl alle kennis gebundeld blijft in de groep.


En weet je, het is niet nieuw deze informatie! Het is ook al uitgezocht. De feiten en cijfers tonen aan dat het rendement voor online leren maar liefst 25 tot 60% % meer is. Je denkt vast waarom en hoezo dan? Het is echt, omdat je er kortom vaker mee bezig blijft. Het werkt omdat jij je gaat richten op je proces dat resultaat altijd ten goede komt. Door je te richten op jouw proces wordt datgene wat je doet ook weer interessanter. Als jij besluit om aan te sluiten bij het online leren, investeer je dus DIK in jezelf. Want alleen met een mindset om te willen leren kom je verder.

Volgens studies, kost online leren zelfs ook nog zo’n 40% tot 60% minder tijd van mensen dan leren van dezelfde content bij het traditioneel leren. Gewoon vanwege het feit dat bij online leren het proces niet onderbroken wordt. Je leert gewoon door terwijl je in je eigen tijd blijft fotograferen. Op een tijd die jij kiest of er zelf tijd voor kunt maken. En het mooie is dat het besparen van tijd juist niet maakt dat de kwaliteit van het geleerde minder is. Het resultaat is juist beter omdat je ook zelf in de hand hebt wat je leert, je ziet ergens mee en je stelt je vraag. Het sluit precies aan bij jou. Leren waar jij gemotiveerd voor bent beklijft ook nog beter.

Het is je stok achter de deur. Jij kunt meelezen, vragen stellen, leuke artikelen blogjes en in de toekomst ook vlogjes volgen
Ik zal met regelmaat een praktijk probleem analyseren en stel je steeds nieuwe uitdagingen. Het wordt een groep waar geen geheimen zijn over fotografie. Er volgt steeds nieuwe uitdaging waardoor jij groeit. Dat is de intentie van de online classroom.
Ik ben ervan overtuigd dat leren in een online classroom jou nog meer kan brengen als het volgen van een reguliere cursus theorie.
Het is duurzaam leren; over fotografie, over creativiteit, over jezelf en als cadeautje leer je ook weer van de anderen.
Het is je stok achter de deur die motivatie en inspiratie brengt om meer bezig te zijn met fotografie.

Ontdek de kracht van de online classroom. Leer steeds beter te begrijpen waar het om draait in fotografie. De online classroom waar we samen op weggaan naar nog meer fotoplezier.

Dit vertellen de leden

"Je maakt op een prettige, rustige manier duidelijke hoe je een betere foto kunt maken. Je geeft goede tips of stelt juist gerichte vragen waar je ook zelf over na moet denken.
Je zorgt voor goede documentatie om zelf te bewaren in een map.
De kennis is heel goed te gebruik in de praktijk. Ik hoor het vaak tegen mezelf zeggen als ik bezig ben met fotograferen. Ik ben erg blij dat ik lid geworden ben van je online classroom."
Nelleke Zijnstra

 

"De online classroom groep is precies zoals het beschreven is.  Anita als fotografiecoach heeft altijd goed adviezen en stimuleert je om een eigen visie te gaan vormen. Zelf ben je verantwoordelijk voor je leerproces, maar je wordt daarbij goed begeleid. Hoe en wanneer je leert ligt bij jezelf. Ik ben content met hoe het gaat en heel blij dat je zelf je vooruitgang kunt en je eigen tempo kunt bepalen. Dat vind ik fijn. Leren doe ik er veel. De manier waarop de groep begeleid wordt is super, aanpassingen worden gedaan als iets niet werkt. Kwaliteit staat voorop! Ik ben dus heel blij met de online classroom."

 Anneke Aarsman

"Al een aantal jaren bezig met fotografie en al verschillende workshops en cursussen gevolgd en ik leer elke keer weer iets in de classroom. De opdrachten en de goede feedback waarmee ik mijn fotografie naar een hoger plan trek.  Heel leerzaam dat de info die je geeft duidelijk in een bestand in de groep gezet wordt zodat je het na kunt lezen. Continu blijf je geprikkeld om wat met fotografie te doen. Ook vind ik het super dat je inspeelt op de behoefte van de groep en verandert als het nodig is geeft veel aan hoe open je staat voor de deelnemers. Ik ben zeer blij dat ik onderdeel ben van de online classroom op Facebook." Geke Douwsma


Dit krijg je als je mee doet:

  • Het hele jaar toegang tot de classroom op Facebook
  • Steeds opnieuw opbouwende feedback om je leerpunten helder te krijgen en aan te pakken
  • Regelmatig een analyse van een praktijkprobleem zodat je de AHA momenten zult gaan ervaren
  • Je kunt onbeperkt alles terug lezen en als het even niet lukt, stel je je vraag als je vast loopt
  • Je krijgt een enorme boost in je fotografie en zorgt voor de juiste motivatie en inspiratie
  • Je gaat aan de slag met nieuwe kennis en doet stappen om vooruit te komen
  • Er zijn altijd wel leuke aanbiedingen te vinden
  • Een keer per jaar kun je deelnemen aan het Event fotografie Anita Bosker

Omdat ik jouw een continu proces van leren gun in je fotografie doe ik je daarom een eenmalig aanbod.

NU geen 
167,40 per jaar
en NEE geen
€ 13,95 per maand

Het volgend bedrag betaal jij per jaar als je nu mee doet.
Het is echt maar 6,95 per maand  en € 83,40 per jaar. Let op dit is Exclusief BTW

ZEGT jouw hart JA? Doe mee als jij vaker en meer wilt leren, als je een stok achter de deur wilt hebben......
Als je wilt dat de stof beklijft door meer herhaling. Maak je betaling hier direct rond.

Online classroom op Facebook. Kosten voor een heel jaar

Inclusief BTW

€ 167,40

€ 100,91

  • Beschikbaar